Armats de la Sang de Reus

febrer 12, 2008

CRÒNICA ASSEMBLEA D’ARMATS DE LA SANG DE REUS

Filed under: General — manaies @ 18:33
Tags:

Aquest dijous 2 de febrer s’ha celebrat l’Assemblea ordinària d’Armats de la Sang de Reus. Com és costum entre els temps de Nadal i els darrers dies del temps de Carnaval, el col·lectiu romà es reuneix per decidir els períodes d’assajos preparatoris per la Setmana Santa en curs.

La reunió es va realitzar a la Sala de Reunions del Temple de la R. Congregació de la P. Sang, degut a l’assistència massiva dels components de la Cohort que no va fer possible organitzar-la, com sempre, a la Sala d’Armats. Un total de vint-i-cinc membres de l’esquadra romana van participar en aquest encontre protocol·lari, previ a la Quaresma.

Amb la presència del Sots-Clavari de la Sang i Enllaç dels Armats, sr. Sebastià Domènech; de l’Armat Major, Xavier Montserrat; del Capità Manaies, Marià Gil; dels srs. Enllaços, Alonso i Just; i d’un bon nombre de membres de la Junta de Govern de la R. Congregació; entre altres, es va acordar, a proposta del Capità Manaies, que els dies 22, 23 i 24 de febrer hi hauran assajos previs per als nous Aspirants a Armat. Unes jornades d’aprenentatge d’inici del Pas d’Armat ajuden als Aspirants a començar els assajos oficials amb el pas característic i autòcton de l’Armat de la Sang après. Els assajos oficials començaran a partir del 27 de febrer, tots els dilluns, dimecres i divendres des de 2/4 de nou fins a 2/4 de deu del vespre al col·legi Pare Manyanet.

L’entusiasme entre els presents era ben palès en les seves cares. Hi han ganes de començar !!!

Per altre banda, l’Armat Major va agrair l’esperit de germanor que va reeixir entre els monitors i monitores que van participar en l’estand dels Armats a la passada edició del Parc de Nadal de Reus, per traslladar-lo a la Cohort Romana en aquests dies propers de reencontre pels assajos i, com no, durant els dies feixucs de la Setmana Santa. Una tasca que ha aportat una mica de diners a les arques del col·lectiu que ben bé necessitava.

Uns diners que serviran, afegia l’Armat Major, per ajudar a la R. Congregació a sufragar les despeses del nou Armer-vitrina per a les llances, escuts i instruments de percussió. El seu enclavament ha estat difícil de trobar dins del Temple, però al final la seva ubicació definitiva estarà en una cantonada de les voltes del darrera de l’abscís, al costat de la Sala d’Armats. Aquest lloc farà de l’Armer una eina molt pràctica per poder col·locar i retirar el material amb facilitat i en un punt molt accessible a prop del Carreró de la Sang. Tanmateix, les armadures seguiran al mateix lloc, a dalt el Cor, i el vestuari restarà en els armaris de la Sala d’Armats.

Dins de l’ordre del dia, també es va tractar les diferents activitats previstes durant la Quaresma i els actes propis de la Setmana Santa. Cal destacar que la Trobada d’Armats d’enguany s’organitzarà a la ciutat de El Vendrell el Diumenge de Passió 25 de març, i que la Baixada de Llances es celebrarà el 29 de març amb la posterior presentació del 13è Opuscle dels Armats de Sang a càrrec de Joan Sabater i Escudé, reconegut esportista local i internacional.

A mesura que passin els dies s’aniran definint la totalitat dels actes que els Armats de la Sang participaran.

Per acabar, es van fer diverses propostes de realitzar unes samarretes comercials indentificatives del col·lectiu romà, que més endavant es duran a terme depenent del pressupost que resti un cop finalitzat l’Armer.

Eren vora les deu de la nit que l’Armat Major va aixecar la reunió, donant gràcies  als presents per la seva assistència.

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: