Armats de la Sang de Reus

febrer 23, 2011

ASSEMBLEA ORDINÀRIA D’ARMATS DE LA SANG

Filed under: General — manaies @ 15:17
Tags:

Ahir, dins de l’esplèndit marc de l’església de la Puríssima Sang i davant la Imatge del Sant Crist de la Sang, es celebrà l’Assemblea d’Armats prèvia als assajos preparatius per la Setmana Santa 2011. La copresidència de la reunió estava composada per l’Armat Major, en Xavier Montserrat i Bosch, i el Clavari de la Reial Congregació Sr. Josep Altès i Bessó, davant l’assisténcia de quasi trenta Armats presents.

La reunió va servir, entre altres, per presentar els projectes i activitats a realitzar per la Cohort Romana durant la Quaresma i la Setmana Santa, que enguny s’escau del 18 al 24 d’abril. Com a novetat principal als sempre tradicionals actes i desfilades en que participen els Armats, es ratificà la intenció de la Junta dels Armats i del seu Capità Manaies de retornar a desfilar en les Trobades d’Armats de les comarques meridionals i que durant tants anys es va participar; aquest encontre de la nostre esquadra romana amb altres de la demarcació es farà a la localitat de Flix el Diumenge de Passió 10 d’abril .

Altres novetats són que la presentació de l’Opuscle dels Armats 2011 anirà a càrrec d’una dona, i que tindrà aquest honor la reconeguda ceramista reusenca Neus Segrià. Per altre banda, en motiu de la recent proclamació, per part de la Generalitat de Catalunya, de “Les Tres Gràcies” com element festiu patrimonial d’interès nacional, el Divendres Sant al matí a la plaça de la Puríssima els Armats de la Sang executaran una Exhibició de les maniobres i “Cadenes” que realitzaran durant la processó del Sant Enterrament.carrer Sant Pere Apòstol (Trasllat de les dotze a Sant Pere)

El plat principal d’aquesta Assemblea era l’elecció pel càrrec de Caporal entre dos Armats candidats que reunien les condicions necessàries per optar a la preuada plaça vacant, tal i com requereix el nostre Reglament de Règim Intern. Per una majoria ajustada, 5 vots de diferència, l’Armat Sebastià Navas i Blázquez va ser proclamat nou i flamant Caporal de la Cohort Romana per davant del seu digne contrincant l’Armat Toni Sánchez i Ciudad.

Els assajos començaran: 9, 10, 11 de març per Armats aspirants. A partir del 14 de març per tots els Armats i aspirants.

1 comentari »

  1. este año va a ser muy especial!por muchos motivos y esperemos que pasemos los 35 armats seria genial,vamos chicos queda menos este año hay que picar mas fuerte que nunca!

    Comentari per sebastian navas — febrer 23, 2011 @ 23:52 | Respon


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: