Armats de la Sang de Reus

Abril 26, 2012

MOLT ESPECIAL SETMANA SANTA 2012

Filed under: General — manaies @ 14:24
Tags:

La Setmana Santa de 2012 quedarà en la memòria de molts Armats i ExArmats. Una Setmana on les inclemències del temps, la qualitat de les ‘Cadenes’ executades, la quantitat de components a la Cohort (40 Armats ‘picant’ -feia molts anys que no es veia-) van ser rellevants perquè sigui una molt especial i recordada Setmana Santa.

Tot va començar amb els assajos previs, uns assajos destinats per a Aspirants a fer d’Armat de la Sang, però en aquells dies molts Armats veterans també van voler participar, fet que va fer ‘trencar el gel’ als novells i van poder gaudir des d’un principi el bon clima de germanor i companyiola que regna en el col·lectiu romà. D’aquells primers assajos 5 Aspirants van engrescar-se a seguir venint a ‘picar’ la llança. Tres dies després, començaven els assajos oficials, tots el dilluns, dimecres i divendres l’afluència massiva era palesa, i molts dies faltaven llances per poder assajar, molts companys es rellevaven les llances per a que tots puguessin fer ‘braç’. El compromís, les ganes i la germanor entre Aspirants i Armats s’anava accentuan dia a dia.

D’aquesta companyiola va néixer una nova ‘Cadena’, una cadena diferent, moderna, mai vista en els Armats de la Sang de Reus. La complexitat de la ‘Cadena Capitolina’ no va fer desfallir als 16 components seleccionats pel Capità Manaies que durant dos dies setmanals es quedaven una hora més tard per assajar aquesta peculiar i nova ‘Cadena’.

Dos diumenges abans de Setmana Santa, teniem la primera prova de foc, el primer exàmen del que s’havia après en el assajos. La Trobada d’Armats a El Vendrell va ser la recompensa més motivadora pels Aspirants que no es creien estar preparats per ‘picar’ la llança. Els Armats veterans també van estar a l’alçada i van reunir les condicions indispensables per a sortir amb la major dignitat com a Armat de la Sang de Reus.

El dia de la tradicional Baixada de Llances, el dijous abans de Setmana Santa, va ser el dia institucional de l’esquadra romana amb l’execució del ‘Pas d’Armat’ des del lloc d’assaig fins el Temple de la Reial Congregació. A la plaça de la Puríssima Sang esperava la comitiva formada pel sr. Clavari, Josep Altès, l’Armat Major, sr. Xavier Montserrat, i el presentador del 13è Opuscle, Joan Sabater, als Armats en el seu darrer assaig. Un darrer assaig on s’executen diferents maniobres i ‘Cadenes’ apreses i on, posteriorment, es passa al Temple de la Sang per celebrar la presentació de l’Opuscle dels Armats. Una solemnitat amb un moderador anomenat ‘Praeco’ que condueix hàbilment l’acte, i uns Armats portadors de torxes de foc que donen, tot plegat, aquell ambient romà addient.

De ple en la Setmana Santa, el nerviosisme era ben palès entre els components de la Cohort Romana, ja que el temps amenaçava a cada desfilada processional la seva suspensió. Hom volia vestir-se, hom volia sortir d’Armat; al final  les monges Clarisses van fer la seva feina i els ous portats al seu convent van ser valuosos per poder veure totes les processons reusenques.

El Divendres Sant havia començat amb intensitat, amb ganes, amb els Via Crucis matinals de Sant Joan, dels barris Fortuny i Sant Josep Obrer, i de la Sang. L’Exhibició del matí era a prop, i tots plegats s’ens feia llarga l’espera de la seva hora de l’estrena oficial,vestits d’Armats, de la nova ‘Cadena Capitolina’. Una ‘Cadena’ que sols 16 components escollits van executar-la amb rigor, solemnitat i èxit davant el Temple de la Sang, i davant del Sr. Clavari.

Cadena Capitolina’ 2012      (CLIQUEU LA FOTO)

La resta de la exhibició, així com les desfilades processionals de tot el Divendres Sant es va poder gaudir de 40 Armats ben abillats que ‘picaven’ la seva llança. Una xifra que feia molt temps que no es veia pels carrers de Reus. Una cohort romana com en els seus millors temps, amb Força i Honor !!!

Gràcies a tots els companys Armats per segunint fent possible aquesta tradició, i a tots els reusencs per la seva lleialtat en tots els actes que els Armats han estat present.

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: