Armats de la Sang de Reus

febrer 22, 2013

COMENCEN ELS ASSAJOS DELS ARMATS DE LA SANG

Filed under: General — manaies @ 17:31
TEXT ÍNTEGRE DE REUSDIRECTE.CAT, publicat el 16 de febrer de 2013
‘Els Armats de la Sang volen recuperar l’estructura d’una esquadra de 50 soldats romans, un objectiu que recorda les formacions dels anys 50 i 60 les quals, encapçalades pel mític capità manaies, Josep Guinovart i Pallejà, desfilava pels carrers de la ciutat durant la Setmana Santa. Cal recordar que des d’aquells temps, la cohort romana reusenca no ha aconseguit reunir aquesta quantitat de components, si bé aquests darrers anys, els Armats de la Sang desfilen amb 40 membres.
Segons Marià Gil, actual capità manaies dels Armats de la Reial Congregació: ‘En els darrers cinc anys hem anat progressivament augmentant de nombre de components fins arribar als 40 Armats actuals, i ens manquen 10 membres per culminar la utopia de ser el mig centenar d’Armats desfilant pels carrers durant els dies àlgids de la Setmana Santa reusenca’.

En aquest sentit els Armats de la Sang fan una crida per aconseguir l‘objectiu de ser, altre cop després de molts anys, 50 components. Les persones que puguin estar interessades en formar part d’aquest col•lectiu i d’aquesta tradició reusenca, una de les més antigues de la ciutat (Els Armats de la Sang, daten del 1705), s’han de dirigir, a partir d’aquest dilluns a 2/4 de 9 del vespre, a les instal•lacions del Col•legi Pare Manyanet de Reus (dilluns, dimecres i/o divendres), on els Armats realitzen els assajos preparatoris, També poden contactar via Internet al correu: armatsdelasang@tinet.cat, o bé al grup de facebook Amics dels Armats de la Sang de Reus.’

L’enllaç : http://www.reusdirecte.cat/cat/notices/2013/02/els_armats_de_la_sang_piquen_alt_26512.php

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

%d bloggers like this: