Armats de la Sang de Reus

Mai 27, 2013

Punt i Final als actes de la Setmana Santa 2013

Filed under: General — manaies @ 10:31
Tags: , , , ,

Els Armats de la Sang de Reus van celebrar el seu tradicional Sopar de Gala que dóna el punt i final als seus actes de la Setmana Santa de Reus 2013.

En la seva XXIa. edició el col·lectiu romà de la Reial Congregació va tancar la temporada d’aquesta Setmana Santa 2013 en un conegut restaurant de la ciutat. Armats, Armats Honorífics, esposes i acompanyants van celebrar plegats una vetllada que esdevé importantíssim dins el si dels Armats de la Reial Congregació.

Un àpat que es va reiniciar l’any 1991, en èpoques anteriors ja es feia aquest àpat de germanor, de mà del Capità Manaies de llavors, Sr. Francesc J. Navais i Rull, i que després de vint-i-un anys es segueix celebrant (llevat de dos anys sense celebrar-se) aportant un bon clima de convivència i germanor.

Entre els comensals hi havia el Clavari de la Reial Congregació, Sr. Carles Just; el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona, sr. Jordi Agràs; l’Enllaç de la secció romana i membre de la Junta de Govern de la Sang, sr. Xavier Just; i  sr. Jaume Ciurana i Mir, nou Praeco i moderador de la presentació de l’Opuscle 2013, els quals van poder viure com s’anava desgranant el contingut del tradicional sopar.

Parlament d'obertura del Clavari, sr. Carles Just

Parlament d’obertura del Clavari, sr. Carles Just, amb la presència del sr. Jordi Agràs.

El sopar de Gala dels Armats de la Sang serveix per donar per finalitzar la temporada en curs, i per reconèixer esforços i treballs altruistes dels propis components de la Cohort Romana, així com la imposició de les insígnies d’argent als Soldats Aspirants que han complert com a Armats; també la imposició d’insígnies d’or als nous membres de la Junta dels Armats.

Imposició insígnia d'argent de la Reial Congregació a l'Ex Armat Major Xavier Montserrat

Imposició insígnia d’argent de la Reial Congregació a l’Ex Armat Major Xavier Montserrat

Però l’acte central d’aquesta trobada culinària de germanor és el nomenament del ‘Millor Armat de l’Any’, que entre cinc candidats és escollit. Aquest any el Guardó ha estat per l’Armat Tabaler Joan G. Machuca i Lleberia.

Millor Armat de l'Any 2013, Joan G. Machuca i Lleberia

Millor Armat de l’Any 2013, Joan G. Machuca i Lleberia

Per acabar la vetllada es va homenatjar a Rafael Jiménez pels seus quinze anys a les ‘files’, i els 20 anys continuats de l’Armat i Ex Armat Major Xavier Montserrat i Bosch. També va haber moments emotius com el regal de tots els Armats a la recent nascuda Anna Jordan Auñón, filla de l’Armat Manel Jordan; i el merescut homenatge de comiat a l’Ex Cap de Tabalers Xavier Cuenca i González de la mà dels seus ex Armats Tabalers.

15 anys de l'Armat Rafael Jiménez

15 anys de l’Armat Rafael Jiménez

20 anys amb els Armats: Xavier Montserrat i Bosch

20 anys amb els Armats: Xavier Montserrat i Bosch

Regal dels Armats a la petita Anna

Regal dels Armats a la petita Anna

Homenatge a l'Ex Cap de Tabalers Xavier Cuenca

Homenatge a l’Ex Cap de Tabalers Xavier Cuenca

Els Armats de la Sang volen fer extensiu el seu agraïment a totes les persones i entitats que han fet possible l’organització de tots els actes de l’esquadra romana durant aquesta Setmana Santa.

Força i Honor !!!

(Fotografies: Carme Casas)

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: