Armats de la Sang de Reus

febrer 25, 2014

L’EXPOSICIÓ OPUS TESSELATUM, UNA MOSTRA SENZILLA I AUSTERA

Filed under: General — manaies @ 22:33
Tags: , , , , ,

L’exposició de l”‘Opus Tesselatum” dels Armats de la Sang de Reus és una mostra on s’exposaran, d’una manera senzilla i austera, les darreres obres fotografies de l’últim certamen.

Un total de 29 fotografies plasmaran el potencial dels 10 participants en el III concurs fotogràfic que organitza el col·lectiu romà reusenc amb la finalitat de trobar la millor portada pel seu Opuscle anual.

El dia de la inauguració està prevista el primer diumenge de quaresma, 9 de març de 2014, després del tradicional Via Crucis quaresmal per l’interior del Temple de la Puríssima Sang. El lloc serà a la petita Sala d’Armats del mateix Temple.

La novetat d’enguany és que es lliuraran per primera vegada els premis als guardonats i els diplomes als participants un cop inaugurada l’exposició a càrrec del Clavari de la Reial Congregació Sr. Carlos Just i l’Armat Major Sr. Toni Sánchez.

La Millor Fotografia és un casc romà que a través de la seva superfície brillant es reflexa una silueta d’un Crist clavat en Creu.

La Millor Col·lecció són dues fotografies que reflexen la solemnitat dels personatges que protagonitzen les obres, una es veu el Capità portant el seu Penó acompanyat del seu incansable Caporal Corneta que sincronitzats avancen la processó; l’altra és la infranquejable guàrdia de l’Armat a la porta de la Prioral durant la Funció de les Set Paraules.

Pel que fa a la segona Millor Fotografia correspon a la Trobada d’Armats a l’Espluga de Francolí on els Caporals resten atents al toc de cornetí del Caporal Corneta que anuncia l’ordre del Capità.

L’exposició restaurà oberta de dilluns a divendres per les tardes a la Sala d’Armats del Temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang fins el 10 d’abril.

Per aquesta quaresma i Setmana Santa 2014 es convoca el IV Opus Tesselatum “Armats 2014”, on  les bases estan al següent cartell promocional:

Cartell promocional IV Opus Tesselatum "Armats 2014"

Cartell promocional IV Opus Tesselatum “Armats 2014”

CLIQUEU EN ELL

http://www.reusdirecte.cat/cat/notices/2014/03/els_armats_de_la_sang_es_marquen_la_fita_de_desfilar_amb_50_components_37074.php

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: