Armats de la Sang de Reus

Novembre 19, 2015

MICROMECENATGE POPULAR, REPTE FINAL #50ÉSPOSSIBLE

 

La xifra 50 és històrica dins la Cohort, hem de recordar, en l’època de finals dels anys quaranta del segle passat, era la xifra del número de components que va disposar la Cohort Romana de la Sang, i que durant dues dècades es va mantindre; anys del seu màxim esplendor.

Però durant els anys setanta  el nombre d’Armats anava a la baixa fins arribar a una profunda davallada en què tan sols van sortir 16 Armats. Malgrat la crisi d’efectius, a la segona meitat de la dècada dels vuitanta comença incrementar-se altra vegada, però poc a poc, any rere any, fins arribar als nostres dies, on actualment la quantitat de vestimentes és inferior al nombre de voluntaris que volen exercir aquesta tricentenària tradició local.

Aquesta Setmana Santa van veure realitzat la primera de les finalitats del #50éspossible: la consecució des de feia dècades de desfilar 50 Armats. El segon objectiu, a data d’avui, està a la meitat, és a dir, s’ha aconseguit mitjançant patrocinadors privats i públics 10 unitats, la meitat de les vestimentes previstes. De les quals tres uniformitats és van estrenar enguany sumant-se a les 30 unitats que existeixen.

logo 310 anys armats

logo 310 anys armats

logo esborrany #50éspossible

logo #50éspossible

Per tant, la consciència de la formació romana de la Reial Congregació és aconseguir aquestes 10 vestimentes per l’any vinent. I per això volen donar la darrera embranzida a aquesta campanya fent-la extensiva a la ciutat de Reus amb una campanya de micromecenatge per a tothom que vulgui aportar el seu gra de sorra per aquest objectiu final.

S’organitzarà diverses activitats de captació orientades a la ciutadania (fidel reflex de com es va realitzar l’any 1948 amb l’anterior vestuari:

 

Primer, realitzar un seguit de conferències a tota entitat que ho desitgi exposant la raó de l’esmentada campanya del #50éspossible i donar a conèixer com és pot fer una aportació personal o fer un apadrinament total o parcial del vestit romà a través del compte bancari:

ES29 0081 0194 2100 0164 1866.

Segon, organitzar un sopar solidari a benefici de la beneficència i dels vestits dels Armats durant el començament de la propera quaresma.

I tercer, oferir com a cloenda un espectacle dirigit per Josep Mª Llop i Carles Bigorra com a adjunt  al Teatre Bartrina abans de la Setmana Santa 2016, on la recaptació de la taquilla es destinarà integrament als vestits romans. En aquest espectacle hi col·laboraran diverses entitats de la ciutat de caire social i cultural que escenificaran el transcurs de la història, llegendes i vivències que els propis Armats volen mostrar a la ciutat de Reus en forma de tribut.

Aquesta campanya té el suport de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J., l’Exm. Ajuntament de Reus, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Societat Cultural i Recreativa El Círcol de Reus, Teatre Bartrina de Reus i Fundació Privada Reddis.

Notícies vinculades:

http://www.naciodigital.cat/delcamp/reusdiari/noticia/15296/armats/sang/treballen/campanya/canviar-se/vestits

http://canalreustv.cat/new/els-armats-de-la-sang-de-reus-reemprenen-la-campanya-50espossible?utm_source=hootsuite

http://www.diaridetarragona.com/reus/52046/els-armats-volen-50-vestits-nous

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: