Armats de la Sang de Reus

febrer 9, 2021

El Sant Enterrament suspès un any més

La Solemne Processó del Sant Enterrament no podrà dur-se a terme, aquest 2021, a causa de la situació de pandèmia per la covid-19. La Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus, l’entitat degana de la Setmana Santa reusenca, hi ha hagut de renunciar «amb molt de pesar». En el context actual generat pel virus, la seva Junta de Govern s’ha vist «en l’obligació moral» de suspendre la processó, en la qual participen de manera habitual totes les entitats vinculades a la Setmana Santa de la ciutat i que s’hauria d’haver celebrat el divendres 2 d’abril. Amb tot, la Junta anuncia que «segueix buscant la fórmula» per a preservar el màxim nombre d’actes, dins de les possibilitats que deixa la pandèmia.

Cohort Romana 2019

En aquest sentit, la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus pren el compromís, sempre que no hi hagi modificacions en el marc legal vigent, d’organitzar, entre altres actes, el Pregó de la Setmana Santa a Reus i també Les Tres Gràcies, un acte cabdal i que compta amb el reconeixement com a Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional de Catalunya.

La forma en què tot plegat es durà a terme encara s’està perfilant. La Junta recorda que treballarà «per commemorar la Passió, Mort i Resurrecció de Crist». Les entitats de la ciutat estan acabant d’acordar, aquests dies, què es podrà celebrar i què no en aquesta Setmana Santa profundament marcada, de nou, per la incidència de la covid-19.

Cohort Romana 2003

Notes premsa: https://www.diarimes.com/noticies/reus/2021/02/09/la_sang_suspen_processo_del_sant_enterrament_reus_per_pandemia_97640_1092.html

https://www.diaridetarragona.com/reus/La-Solemne-Processo-del-Sant-Enterrament-de-Reus-queda-suspesa-20210209-0008.html

https://reusdigital.cat/noticies/reus/suspesa-la-solemne-processo-del-sant-enterrament

http://www.canalreustv.cat/noticies/suspesa-la-solemne-processo-del-sant-enterrament-reus

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: