Armats de la Sang de Reus

Març 28, 2021

SETMANA DE PASSIÓ, SETMANA DE PREPARACIÓ

La Setmana de Passió és la preparació al Gran Misteri de la Pasqua de Resurrecció, i a Reus les Confraries, Congregacions i Germandats en són conscients. La graella d’activitats es comença a omplir amb exposicions retrospectives, xerrades, Via Crucis, Hores Santes i reconeixements a l’esforç a la conservació altruista d’aquesta tradició tant reusenca i sentida.

Els Armats de la Sang no es queden al marge d’aquesta Setmana Santa des de fa dècades, però que, malauradament a causa de la pandèmia del Covid-19, moltes no es poden dur a terme, si més no en format reduït. Com la tradicional Baixada de Llances a la plaça de la Puríssima Sang i de la posterior presentació del seu magnífic Opuscle anual amb la seva particular posada en escena.

Per aquest motiu, l’esquadra romana fa dos anys que no participen a les Trobades d’Armats de les comarques meridionals de Catalunya que cada any es celebrava a una localitat diferent, així com la participació a la Solemne Processó de la Passió de Tortosa el Diumenge de Rams on encapçalen la desfilada processional des de 2014.

Però després d’un any d’aturada, el Divendres de Dolors d’enguany (26 de març) si han realitzat, en format reduït, els Plantons en l’acte de la lectura del Pregó de la Setmana Santa 2021, que es va celebrar en un marc tant incomparable com la Prioral de Sant Pere per tal de respectar el màxim d’aforament permés per les mesures de seguretat anti-covid.

El Pregó 2021, a càrrec de l’Il·lm. Sr Eusebi Campdepadrós i Pucurull, diputat al Parlament de Catalunya; ens ha deixat aquestes instantànies que de ben segur no deixa indiferent ningú:

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/photo?fbid=4136546766376655&set=pcb.4347678798593844

https://reusdigital.cat/noticies/reus/campdepadros-setmana-santa-es-sentiment-de-pertinenca-i-despiritualitat-personal-i?fbclid=IwAR1grikNu0DiW0Jtouoc3jg9NZvE7xkaAFzed4mxjmuvV9Yv_Pnjc7I6WP0

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

%d bloggers like this: