Armats de la Sang de Reus

91. Campanya #50éspossible 2014-2017

#50éspossible era un hashtag que es va crear per promocionar que el col·lectiu romà dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J. de Reus anhelava aconseguir la cinquantena d’Armats desfilant pels carrers durant els actes de la Setmana Santa reusenca a curt o mitjà termini. A partir de la Setmana Santa de 2015, quan es celebraren els 310 anys de la seva història, es marcaren aquest objectiu a culminar el més aviat possible .

Aquest ’50’, era una xifra que en l’època de finals dels anys 40 va ser el número de components que va disposar la Cohort Romana dels Armats de la Sang, i que durant dues dècades es va mantindre.

Els Armats de la Sang passen per una profunda crisi en els anys vuitanta en què tan sols van sortir 16 Armats, però poc a poc, any rere any, han anat incrementant el número d’efectius romans fins arribar als nostres dies, on la quantitat de vestimentes és inferior al nombre de voluntaris que volen exercir aquesta tricentenària tradició local.

L’any 2013 el nombre de vestimentes s’ha incrementat en tres unitats noves més sumant-se a les 30 unitats que existeixen; i la quantitat d’Armats havia arribat a superar la cinquantena, havent d’utilitzar les, cada vegada més deteriorades, antigues vestimentes de 1948.

A raó, la consciència de la formació romana de la Reial Congregació va ser aconseguir aquestes 17 vestimentes que mancaven per arribar a tenir les 50, i per un altra banda seguir mantenint aquest mig centenar de voluntaris per cobrir aquestes noves armadures. Per això, es va crear aquest hashtag: #50éspossible, en la xarxa social de twitter, en la qual té compte amb el nom de @ArmatsdelaSang.

plafo

Dues eren les possibilitats per aconseguir #50éspossible:

1. Fer-se Armat de la Sang i augmentar el nombre de components, i ser així partícip activament d’una de les tradicions més antigues de la ciutat de Reus.

2. Fent un donatiu per ‘apadrinar’ un vestit sencer o una peça de l’armadura; o bé aportant un donatiu.

Es podria demanar més informació a:

armatsdelasang@tinet.cat (mail antic dels Armats)

o https://armatsdelasangdereus.wordpress.com

https://www.facebook.com/groups/153817441313355

Logotip #50éspossible

Logotip #50éspossible

1 comentari »

  1. […] la dita de l’encapçalament és pogués aplicar a la campanya #50éspossible dels Armats de la Sang de Reus, l’objectiu final pel 2016 seria una realitat. La primera […]

    Retroping per SI PEL NOVEMBRE TRONA, LA COLLITA SERÀ BONA | Armats de la Sang de Reus — Novembre 7, 2015 @ 09:24 | Respon


RSS feed for comments on this post.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

A %d bloguers els agrada això: