Armats de la Sang de Reus

Març 29, 2012

Els Armats de la Sang obren la Setmana Santa de Reus amb la Baixada de Llances

Filed under: General — manaies @ 11:52
Tags:


Aquest Dijous de Passió 29 de març els Armats de la Sang de la ciutat realitzaran la tradicional Baixada de Llances des del seu lloc d’assaig fins al Temple de la Reial Congregació en seu darrer assaig.

Després d’haver participat en la XVI Trobada anual d’Armats de les comarques meridionals a El Vendrell, el passat Diumenge de Passió, els Armats de la Sang han encarrilat la darrera setmana d’assajos preparatoris a les instal·lacions del col·legi Pare Manyanet.

Avui toca demostrar el que s’après. Com és tradició, cada dijous anterior a la Setmana Santa reusenca, els Armats de la Sang realitzen el seu darrer assaig pels carrers de la ciutat, però sense vestir-se d’Armat. El recorregut passarà, per segon any consecutiu, pel casc antic des del seu lloc d’assaig fins al Temple de la Reial Congregació on tenen la seva seu social.

L’hora d’arribada a la plaça de la Puríssima Sang està prevista a les nou de la nit, on els components de la Cohort Romana executaran diferents maniobres i ‘Cadenes’  que es podran veure al llarg del recorregut de la Solemne Processó del Sant Enterrament del Divendres Sant.

El lloc de l’arribada els rebran el sr. Clavari, Josep Altès; l’Armat Major, Xavier Montserrat; i el presentador de l’Opuscle dels Armats 2012.

Aquesta tradició és un acte previ a la Presentació de l’Opuscle dels Armats.

Presentació del XIIIè Opuscle dels Armats a la Sang

Després de les maniobres dels Armats a la pl. de la Sang, s’entrarà a l’interior del Temple per celebrar-hi la presentació del XIIIè Opuscle dels Armats de la Sang. La presentació anirà a càrrec de Joan Sabater i Escudé, reconegut esportista d’hokey internacional.

La presentació, des de fa uns anys, es celebra en un ambient on la temàtica vol ser una petita imitació de la Roma antiga. Torxes de foc, senadors romans i Armats entrant al Temple.

US HI ESPEREM !!! FORÇA i HONOR !!!

                           

(Miscel·lània a Sant Bernat Calvó)                                                                            (Trobada d’Armats a El Vendrell 2012)

 

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: