Armats de la Sang de Reus

Setembre 29, 2015

OCTUBRE OBRIRÀ DE NOU LA CAMPANYA #50ÉSPOSSIBLE

#50éspossible és un hashtag creat per promocionar el col·lectiu romà dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J. de Reus, i que porta el nom de la mateixa campanya que anhela mantenir la cinquantena d’Armats desfilant pels carrers durant els actes de la Setmana Santa reusenca. A partir de la Setmana Santa de 2015, quan s’escauen els 310 anys de la seva història, volen marcar-se aquest objectiu anualment .

Aquest ’50’, és una xifra que en l’època de finals dels anys 40 va ser el número de components que va disposar la Cohort Romana dels Armats de la Sang, i que durant dues dècades es va mantindre.

En els anys vuitanta els Armats de la Sang passen per una profunda crisi en què tan sols van sortir 16 Armats, però poc a poc, any rere any, han anat incrementant el número d’efectius romans fins arribar als nostres dies, on la quantitat de vestimentes és inferior al nombre de voluntaris que volen exercir aquesta tricentenària tradició local.

Enguany els nombre de vestimentes s’ha incrementat en tres unitats noves més sumant-se a les 30 unitats que existeixen; i la quantitat d’Armats ha arribat a la cinquantena, havent d’utilitzar, cada vegada més deteriorades, les antigues vestimentes de 1948.

A raó, la consciència de la formació romana de la Reial Congregació és aconseguir aquestes 17 vestimentes que manquen per arribar a tenir les 50, i per una altra banda seguir mantenint aquest mig centenar de voluntaris per cobrir aquestes noves armadures. A partir d’aquest mes d’octubre s’iniciarà de nou la campanya #50éspossible aturada pel període estiuenc, on hi haurà…..

plafo

….dues possibilitats per aconseguir #50éspossible:

1. Fer-se Armat de la Sang i augmentar el nombre de components, i ser així partícip activament d’una de les tradicions més antigues de la ciutat de Reus.

2. Fent un donatiu per ‘apadrinar’ un vestit sencer o una peça de l’armadura; o bé aportant un donatiu. (que ben aviat s’informarà on poder fer-ho)

Demana més informació a: armatsdelasang@tinet.cat

https://armatsdelasangdereus.wordpress.com

https://www.facebook.com/groups/153817441313355

Logotip #50éspossible

Logotip #50éspossible

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: